Conditii de calatorie in Dubai in contextul COVID 19

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL EMIRATELOR ARABE UNITE:
 
Începând cu luna iulie 2020, în Emiratul Dubai sunt permise zborurile dus-întors, inclusiv pentru turişti.
 
Conform informațiilor comunicate public de către compania Etihad este permisă intrarea în Abu Dhabi a turiștilor care au ca destinație celelalte emirate, inclusiv Dubai, cu condiția ca persoanele în cauză să respecte regulile de carantină ale emiratului respectiv. (https://www.etihad.com/en-ae/travel-updates/abu-dhabi-travel-information) Călătorii se pot deplasa dintr-un emirat în altul doar prin intermediul Etihad Chauffeur, Etihad Express Coach or Airport Taxi. Din data de 13 iulie 2021, călătorii care au ca destinație emiratul Abu Dhabi și sosesc din statele aflate pe lista verde nu trebuie să mai efectueze măsura de carantină. România se află pe lista verde.
 
Este obligatorie efectuarea unui test molecular tip PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, cu cel mult 72 de ore înainte de îmbarcare. Rezultatul testului trebuie să fie prezentat în format tipărit, în limba engleză.
 
Pasagerii care îndeplinesc condițiile pentru intrarea în Emiratele Arabe Unite trebuie să efectueze un test şi să prezinte un certificat eliberat de unul dintre centrele medicale aprobate de autoritățile din Emiratele Arabe Unite competente, care să confirme faptul că nu sunt infectați cu virusul SARS-CoV-2.
 
Autoritățile medicale de stat pot solicita reexaminarea călătorilor, dacă consideră necesar.

Conform informațiilor primite de la autoritățile emirateze, lista cu centrele medicale agreate pentru testare PCR COVID-19 este disponibilă pe website-urile companiilor aeriene şi pasagerii au obligaţia să verifice înainte de achiziţionarea biletului de avion. Certificatele de testare PCR COVID-19 cu rezultat negativ, emise de laboratoarele acreditate de guvernele ţărilor de origine, vor fi acceptate de EAU; pentru a asigura credibilitatea rezultatelor acestor laboratoare, în cazurile în care există diferenţe majore între aceste rezultate și testele din EAU, autorităţile locale vor informa companiile aeriene să nu mai accepte testele de la ,,laboratoarele care nu sunt de încredere”.
De asemenea, toate companiile aeriene au obligaţia de a publica pe paginile oficiale de internet centrele de testare moleculară pentru COVID-19 (tip PCR) din România, agreate de autorităţile emirateze, iar pasagerii au obligaţia de a verifica aceste liste.
 
MĂSURI PE PLAN INTERN:
Este permisă intrarea în scop turistic a cetățenilor străini în Emiratul Dubai. Turiștii trebuie să prezinte un test molecular tip PCR cu rezultat negativ pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, efectuat cu maximum 72 de ore înainte de îmbarcare.
 
La sosirea pe aeroportul din Dubai se efectuează un alt test molecular tip PCR, rezultatul fiind trimis pe telefonul mobil. Este obligatorie respectarea măsurii de autoizolare până la recepționarea rezultatului prin mesaj tip SMS (aproximativ 24-48 ore).  
 
Personalul companiilor aeriene poate refuza îmbarcarea pasagerilor dacă aceștia prezintă simptome ale infecției cu virusul SARS-CoV-2.
 
Turiștii care se deplasează pe cale aeriană către Dubai trebuie să se asigure că îndeplinesc toate condițiile pentru intrarea în Emiratele Arabe Unite, să dețină o asigurare medicală internațională care să acopere şi costurile tratării COVID-19 și să completeze o declarație de sănătate la sosirea pe aeroportul din Emiratele Arabe Unite.
 
Este obligatorie descărcarea aplicației „Al Hosn” de monitorizare a deplasărilor (COVID-19 DXB) și completarea datelor personale, deoarece aceasta facilitează coordonarea și comunicarea facilă cu autoritățile din domeniul sănătății în cazul în care apar simptome specifice COVID-19.
 
Toate persoanele vor fi supuse măsurării temperaturii corporale la sosire. Dacă un călător este suspectat că prezintă simptome specifice COVID-19, autoritățile din aeroport pot lua decizia supunerii persoanei în cauză unui nou test, chiar dacă deține deja un test molecular tip PCR cu rezultat negativ. În această situaţie, până la recepționarea rezultatului testului în aproximativ 48 ore, persoana testată este plasată în izolare. În situația unui rezultat pozitiv, persoanele trebuie să completeze datele personale în aplicația COVID-19 DXB și să se izoleze într-o locație indicată de autorităţi, pentru o perioadă de 14 zile, pe cheltuială proprie.
 
NORMELE DE SIGURANTA COVID-19 IN EMIRATELE ARABE UNITE:

-Localurile de tip bar și pub sunt deschise.
-Centrele comerciale (mall-uri) funcționează la o capacitate redusă de 70%.
-Capacitatea audienței în locațiile interioare cu scaune, inclusiv a cinematografelor, precum și a locurilor de divertisment și sport este redusă la 50%.
-Hotelurile funcționează la capacitatea maxima.
-Oaspeții au acces la piscine și plaje private, limitat însă la 70% din capacitatea totală

Conditii de intrare si regim de sedere:
Cetatenii romani pot calatori in Emiratele Arabe Unite doar cu pasaport simplu, care trebuie sa aiba o valabilitate de minim 6 luni de la data intrarii pe teritoriul statului.

Pentru mai multe informatii actualizate dupa data de 19.08.2021, va recomandam sa consultati site-ul http://www.mae.ro/travel-conditions/3693#793 .