Conditii de calatorie in Curacao in contextul COVID 19

STARE DE URGENȚĂ: NU
Conditii de intrare in Curacao pentru toti calatorii:
Aceste cerinte se aplica tuturor calatorilor, indiferent daca sositi dintr-o tara cu risc scazut sau risc ridicat.
  • Daca ati luat contact in ultimele 14 zile cu o persoana testate pozitiv COVID-19, sunteti obligati sa stati in carantina.
  • Sunteti obligat sa aveti la indemana un document printat care sa prezinte itinerariul dumneavoastra pe tot parcursul calatoriei.
  • Trebuie sa aveti incheiata o asigurare pentru ingrijiri medicale sau costuri suplimentare pentru carantinare. 
  • Daca nu indepliniti aceste cerinte, este posibila carantinarea la sosirea in Curacao, costurile fiind suportate integral din sursele proprii ale calatorului.
  • Nu exista exceptii pentru vizitatorii care sunt vaccinati in acest moment.
Daca tranzitati alte state, asigurati-va ca respectati conditiile de calatorie a tarii respective.
In 19 iunie 2021, guvernul din Curacao a actualizat lista tarilor clasificate dupa riscul de imbolnavire cu virusul Sars-COV-2.
In acest moment, Romania se afla pe lista tarilor cu risc foarte scazut de imbolnavire. Calatorii care pleaca din Romania trebuie sa urmeze pasii urmatori:
  1. Sa completeze online cardul digital de imigrare inainte de plecare pe site-ul https://dicardcuracao.com/portal.
  2. Sa completeze Cardul de Localizare al Pasagerului (Passenger Locator Card- PLC) inainte cu 48 de ore de plecare si sa poate la el o dovada printata a acestui card. Se poate complete pe site-ul https://dicardcuracao.com/portal.
In timpul sederii in Curacao:
  • Daca sunteti testat pozitiv COVID-19 de-a lungul sederii in Curacao, veti fi carantinat imediat.
  • Toate facilitatile pentru turisti respecta instructiunile de igiena sanitara pentru a garanta siguranta vizitatorilor si a personalului, facandu-va in acelasi timp sa va simtiti bineveniti si relaxati.
  • Daca incepeti sa aveti simptome ale bolii COVID-19 (tuse seaca, febra, oboseala, dureri de cap, pierderea gustului si mirosului), sunteti obligat sa contactati autoritatile sanitare la numarul 9345.
Pentru mai multe informatii actualizate dupa data de 29.07.2021, va recomandam sa consultati site-ul https://www.curacao.com/en/ .