Conditii de calatorie in Bulgaria in contextul COVID 19

Informatii de pe MAE

 (declarația pe proprie răspundere nu mai este necesară)
 
STARE DE URGENȚĂ: începând cu 14 mai 2020, starea de urgență a fost înlocuită cu situația de urgență epidemiologică, care a fost prelungită până la 31 august 2020.

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL
- Nu există interdicție în ceea ce privește intrarea pe teritoriul Bulgariei pentru cetățenii români care sosesc din România. Nu există obligativitatea efectuării carantinei de 14 zile și nici obligativitatea prezentării rezultatului unui test molecular negativ (tip PCR) pentru cetățenii români care sosesc din România.
- Nu există interdicție în ceea ce privește intrarea pe teritoriul Bulgariei pentru cetățenii români care tranzitează teritoriul Republicii  Bulgaria (indiferent de destinație).
- Este permisă intrarea în Bulgaria, fără prezentarea unui test molecular negativ (tip PCR), cetățenilor români care au punct inițial al călătoriei alte state membre UE, Regatul Marii Britanii și Irlandei de Nord, statele părți la Acordul Schengen (inclusiv Republica San Marino, Principatul Andorra, Principatul Monaco și Vatican), Australia, Canada, Georgia, Japonia, Regatul Maroc, Noua Zeelandă, Rwanda, Republica Coreea, Regatul Thailanda, Republica Tunisiană, Republica Orientală a Uruguayului, Emiratele Arabe Unite și Ucraina.
- Cetățenii români care au punct inițial al călătoriei orice alte state față de cele menționate anterior au dreptul de intrare în Bulgaria DOAR în baza prezentării rezultatului unui test molecular negativ (tip PCR), efectuat cu maxim 72 de ore înaintea intrării în țară.
 
 
Informatii de pe: https://sofia.mae.ro/node/177
Conform Ordinului ministrului sănătății nr. RD-01-448/31.07.2020, aplicabil în perioada 31 iulie – 31 august 2020:

NU TREBUIE SĂ PREZINTE UN TEST PCR NEGATIV cetățenii români care:
- au punctul inițial al călătoriei în România sau într-un alt stat membru UE;
- au punctul inițial al călătoriei în următoarele state: Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, statele părţi la Acordul Schengen (inclusiv Republica San Marino, Principatul Andorra, Principatul Monaco, Vatican), Australia, Canada, Georgia, Japonia, Regatul Maroc, Noua Zeelandă, Republica Rwanda, Republica Coreea, Regatul Thailanda, Republica Tunisiană, Republica Orientală a Uruguayului, Ucraina și Regatul Hașemit al Iordaniei;
- tranzitează teritoriul Republicii  Bulgaria (indiferent de destinație).
 
TREBUIE SĂ PREZINTE UN TEST PCR NEGATIV, efectuat cu cel mult 72 de ore înainte de intrarea pe teritoriul Republicii Bulgaria, cetățenii români care au punctul inițial al călătoriei într-un alt stat decât cele menționate anterior (nu și pentru cei care doar tranzitează Bulgaria).
NU mai este necesară completarea unei declarații pe propria răspundere la intrarea în Bulgaria, indiferent de scopul călătoriei (tranzit, turistic, personal sau de afaceri).


Data ultimei actualizari: 12.08.2020.