Conditii de calatorie in Aruba in contextul COVID 19

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:
În loc de dovada vaccinării, puteți călători și cu o dovadă a unui test negativ COVID-19 la sosirea în Aruba. In acest context, toți calatorii, cu vârsta de peste 15 ani, care călătoresc în Aruba trebuie să facă un test Molecular COVID-19 cu maxim 3 zile si minim 4 ore înainte de a călători în Aruba.
 
Lista statelor și codurile de culoare pentru fiecare stat pot fi consultate la pagina de internet: https://www.nederlandwereldwijd.nl/documenten/vragen-en-antwoorden/welke-landen-hebben-welke-kleurcode.
Pasagerii curselor aeriene, cu vârsta de peste 13 ani, trebuie să completeze și o declarație de sănătate obligatorie, indiferent de statul din care aleg să călătorească. Declarația este disponibilă aici: https://www.government.nl/topics/coronavirus-covid-19/documents/publications/2020/07/07/information-for-passengers-flying-to-and-from-the-netherlands.
 
MĂSURI PE PLAN INTERN:
 
Purtarea unei măști este obligatorie în anumite locuri din Aruba. Vizitatorii și localnicii sunt obligati să aibă în permanență o mască cu ei pentru a o folosi în locurile enumerate mai jos, precum și în orice altă situație în care distanța socială nu este posibilă. 
 
Guvernul din Aruba cere ca toți vizitatorii de peste 15 ani să poarte o mască pe parcursul zborului spre Aruba.
Guvernul din Aruba cere ca toți vizitatorii de 15 ani și peste să poarte o mască în aeroportul din Aruba.
La orice alta unitate care solicita purtarea unei măști.
 
Autoritatile recomanda purtarea mastii in situatii in care distanțarea socială nu este posibilă, incluzand restaurante, magazine, atracții în aer liber, parcuri, etc
 
Mai multe informații cu privire la măsurile adoptate de autoritățile olandeze pot fi consultate la pagina de internet: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19.
 
Pentru mai multe informatii actualizate dupa data de 29.07.2021, va recomandam sa consultati site-ul Ministerului Afacerilor Externe - https://www.mae.ro/travel-conditions/3731#830  si https://www.aruba.com/us/traveler-health-requirements#arrival