Vietnam

UNDE SA MERGEM IN VACANTA IN LUNA IANUARIE:
SUDUL VIETNAMULUI


VIETNAM

In partea de Sud a Vietnamului veti gasi plaje superbe, perfecte pentru zile pline de relaxare: Phan Thiet, Nha Trang sau Phu Quoc. Pentru a cunoaste indeaproape aceasta tara, iti recomandam un circuit al Vietnamului de la nord la sud sau orice varianta de circuit. Programele de Vietnam sunt care mai de care mai diverse, asa ca ai de unde alege. Ca sa-ti faci o perere, intra aici. Combinatiile sunt multiple, poti sa alegi Vietnam & Cambodgia, Vietnam, Cambodgia & Laos, sau Palawan & Saigon, un circuit in care descoperi frumusetiile ascunse din Palawan, a treia insula ca marime din arhipelagul Filipinelor si istoria tumultoasa a Vietnamului de Sud.
 

PHAN THIET


Phan Thiet este un oras situat in sud-estul Vietnamului, la aproximativ 200 km de Ho Chi Minh City (Saigon). Transferul din Saigon dureaza aproximativ 4 ore. La fel ca in toata partea sudica a Vietnamului, si aici sunt doua sezoane: unul secetos si unul ploios. Cel secetos dureaza din noiembrie pana in aprilie, iar sezonul ploios din mai pana la sfarsitul lunii octombrie. Daca te afli aici, viziteaza neaparat dunele de nisip de la Mui Ne (foto). Alte atractii turistice pe care sa le vezi le gasesti la acest link. Desigur ca poti sa alegi 7 nopti in Phan Thiet pentru relaxare la plaja, dar poti de asemenea sa-ti diversifici un pic vacanta.
Un sejur la plaja in Phan Thiet nu este complet fara cateva zile petrecute in Saigon. Aici vei avea ocazia sa descoperi unul dintre cele mai colorate orase ale Indochinei si ''bolul de orez al Vietnamului'', Mekong Delta, cea mai fertila regiune din tara.

 

NHA TRANG


Golful Nha Trang este situat la aproximativ 450 km de Ho Chi Minh, in directia nord-est. Cea mai buna modalitate de a ajunge in Nha Thrang este cu un zbor din Ho Chi Minh, zbor ce dureaza aproximativ 55 de minute. In comparatie cu restul regiunilor din sudul Vietnamului, in Nha Trang sezonul polios dureaza doar patru luni pe an, din septembrie pana in decembrie. Cea mai buna perioada de a calatori in Nha Trang este perioada ianuarie – august. Acoperind o suprafata de 815 km², cu 19 insule cunoscute si numeroase formatiuni stancoase, golful Nha Trang este situat in provincia Khanh Hoa si este recunoscut ca unul dintre cele mai frumoase din lume. Plaja lunga de 7 km din Nha Trang este denumita si Coasta Mediteraneeana a Vietnamului. Aici vremea este placuta pe tot parcursul anului, cu temperaturi medii de 23°C. Prezenta formatiunilor de corali multicolori din largul coastei, face din Nha Trang locul perfect pentru scuba diving si snorkeling, in special intre lunile martie si octombrie. Alte atractii in oras si in imprejurimi includ cascadele Ba Ho, baile minerale de noroi, templul Cham si pagoda Long Son. Poti petrece un sejur simplu de 7 nopti in Nha Trang sau poti sa alegi un sejur combinat care sa includa 7 nopti in Nha Trang si inca 3 nopti in Saigon. Oferta de sejur in Nha Trang o gasesti aici.
 

INSULA PHU QUOC

Insula Phu Quoc este situata in sudul Vietnamului, dispunand astfel de temperaturi constante tot timpul anului. Clima este impartita in doua sezoane: unul secetos si unul ploios. Cel secetos dureaza din noiembrie pana in aprilie, iar sezonul ploios din mai pana in septembrie. Cea mai buna perioada de a vizita insula este decembrie – aprilie. Phu Quoc este denumita si Perla sau Insula Mereu Verde, fiind totodata si cea mai mare insula din Vietnam. Vazuta de sus, Phu Quoc acopera o suprafata in care verdele capata sute de nuante, creand un tablou natural splendid. Paduri tropicale luxuriante, zone muntoase, plaje cu nisipuri fine si ape limpezi sclipitoare, insula Phu Quoc este perfecta pentru turistii care vor o vacanta de relaxare si odihna. Exista de asemenea si numeroase activitati de care poti profita aici care includ inot, snorkeling si pescuit, nu degeaba Phu Quoc este considerata una dintre cele mai frumoase statiuni din Vietnam. Cea mai buna modalitate de a ajunge in Phu Quoc este cu un zbor din Ho Chi Minh (Saigon), zbor ce dureaza aproximativ 55 de minute.

Alege un sejur de 7 nopti in insula Phu Quoc sau un sejur combinat, care sa includa 7 nopti de relaxare pe insula plus inca 3 nopti in Saigon. Oferta de pachete turistice pentru insula Phu Quoc - Vietnam o poti accesa aici. Daca vrei sa stai si in Saigon, alege extensia de 4 zile/3 nopti in Saigon.