Vei sti ca te afli in Costa Rica atunci cand…

Vei vedea in fata ta craterul fumegand al unui vulcan activ. Costa Rica are peste 121 de formatiuni vulcanice, iar sapte dintre acestea reprezinta vulcani activi. Volcano Poás este pe locul doi in topul vulcanilor cu cel mai mare crater din lume, iar vulcanul Arenal  face parte din top 10 cei mai activi vulcani din lume.


 
 
Toate simturile iti vor fi amplificate la maxim. In Costa Rica natura e stapana suprema.
Tara gazduieste mai mult de 5% din biodiversitatea lumii. Chiar daca suprafata sa continentala reprezinta doar 0,03% din suprafata planetei, mai mult de 10% din fluturii de pe intreaga planeta traiesc aici, impreuna cu peste 750.000 de specii de insecte, peste 600 de specii de pasari si peste 20.000 de tipuri de paianjeni. Costa Rica se remarca prin cea mai mare densitate de specii de plante si animale din intreaga lume.


 
 
Vei fi intampinat cu „Pura Vida”, in loc de „Buna dimineata” sau „La revedere”.
In traducere „viata pura”, aceasta este o forma de salut comuna pentru localnicii din Costa Rica sau  poate fi la fel de bine raspunsul la intrebarea „Ce mai faci?”. Pura Vida cuprinde intr-o maniera frumoasa felul localnicilor de a trai viata, intr-o stare de echilibru interior si calm, inconjurati de familie, prieteni si natura.


 
 
Cele mai multe strazi nu au nume, deci nu sunt nici adrese
De aceea, oamenii s-au obisnuit sa indice directia potrivita folosindu-se de reperele pe care le ofera natura si imprejurimile. Cand vrea sa ajute vreun turist ratacit, un localnic binevoitor spune ceva de genul: „Este casa albastra la sud de locul in care este legata o vaca” sau „Este la 500 de metri nord de un copac mare”.





Vei respira cel mai curat aer din lume
Costa Rica este considerata una dintre cele mai valoroase destinatii din lume care protejeaza mediul inconjurator. Aici exista peste 100 de arii protejate care se pot vizita, mai mult de 25% din suprafata Costa Ricai fiind formata din paduri protejate si rezervatii naturale. Parcul National Corcovado este cunoscut pentru tapiri si feline mari, Parcul National Tortuguero este casa testoaselor verzi, o specie pe cale de disparitie, Rezervatia Monteverde Cloud Forest este locul unde vei vedea peste 2000 de specii de plante, printre care numeroase specii de orhidee.


 

Nu vei vedea nicaieri parade militare, Costa Rica nu are armata
In 1948, la sfarsitul razboiului civil, armata a fost abolita, Costa Rica fiind prima tara din lume care a adoptat modelul democratic fara ajutorul armatei. Pentru stabilitatea sa politica, a fost numita Elvetia Americii Centrale si considerata un exemplu pentru intreaga regiune. 




Vei fi incantat de plajele de vis din Costa Rica!
Printre acestea, de mentionat Santa Teresa Beach , cu cea mai curata apa si nisip alb, preferata iubitorilor de surfing.


 

 Sistemul de asistenta medicala este printre cele mai moderne, fiind clasat pe locul 36 in lume de catre Organizatia Mondiala a Sanatatii. Peninsula Nicoya se inscrie in categoria Blue Zones, 7 zone din lume in care populatia are cea mai mare medie de viata. Aici oamenii traiesc mai mult si sunt mai fericiti, concentratia persoanelor cu varsta de 100 de ani fiind foarte mare. In Costa Rica durata de viata este extrem de mare, de 79 ani, una dintre cele mai ridicate din lume.