GUEST POST: Luna de miere in Seychelles

     Ideea de a merge in Seychelles ne-a venit dupa ce am vazut cateva poze ale unei cunostinte, care si-a petrecut un minunat concediu in insulele paradisului.


     "Luna de miere" am inceput-o in Aeroportul Otopeni, Bucuresti, de unde am zburat spre Belgrad, iar de aici inca o mica escala in Abu Dhabi si in final am ajuns ... in Paradisul minunat al insulelor Seychelles.

     Din avion am vazut pentru prima data turquoise-ul Oceanului Indian, care scalda malul insulei Mahe (insula mare) si am simtit cum ma cuprinde o emotie nemaintalnita pana atunci.

     Am fost primiti de catre agentia Creole, care ne-au ajutat cu transferul de la aeroport la hotel si ne-au ofertit consultanta pe durata sederii.

     Am ales cazarea la Complexul Savoy, un complex cu adevarat de 5 stele. Primirea a fost ireprosabila si pe toata durata vacantei ne-am simtit extraordinar. De la staff-ul care face curatenie, pana la portari, angajatii hotelului sunt minunati, vorbareti, plin de entuziasm si in totdeauna cu zambetul pe buze, dornici sa te ajute in orice imprejurare.
Am ales o camera de hotel cu vedere spre munte si nu am regretat nici o secunda. Peisajul era de poveste atat dimineata cat si seara.

     Plaja, apa, oamenii, mancarea, cultura si intreg peisajul iti taie respiratia. Oamenii locului sunt modesti, dar vorbesc trei limbi straine: creola, franceza si engleza. Am fost impresionati de varietatea de culoare, mirosuri si gusturi a mancarii creole, a preparatelor cu peste oceanic si a gustul inconfundabil al sucurilor naturale din Fructul Pasiunii, Guave si Nuca de Cocos.

     In fiecare zi a fost o noua aventura. Am vizitat minunata capitala Victoria si Gradina Botanica. Am explorat insula la pas si am vazut peisaje ce iti taie respiratia. Am circulat cu mijloacele de transport in comun si ne-a placut foarte mult, deoarece aveai ocazia sa vezi mult mai mult din insula.
Impreuna cu agentia Creole am vizitat insula Praslin cu minunata rezervatie de palmieri Coco de Mer. In aceeasi zi am vizitat si insula La Digue, unde am facut cunostinta cu testoasele uriase, o mica fabrica traditionala de ulei de cocos, o plantatie de vanilie si cea mai frumoasa plaja vazuta pana atunci (se afla in top 10 cele mai frumoase plaje de lume).

     In fiecare zi am inotat in Oceanul Indian, iar sotul meu a facut snorkeling, fiind pregatit de acasa cu echipamentul potrivit.     In fiecare zi a plouat, in unele zile mai putin, in altele mai mult , dar nu ne-a deranjat deloc, fiind o temperatura constanta de 29-30 de grade, iar apa oceanului constant 24-25 de grade.
     In ultima zi eram atat de tristi ca plecam si lasam Paradisul in urma..."ne vom intoarce" ...i-am zis sotului meu.

     Seychelles este o tara superba, care merita vizitata, nu este ieftin sau usor sa ajungi acolo, dar merita intru totul. Am hotarat cu sotul meu sa ne reintoarcem si sa ne cazam pe o insula mai mica, poate La Digue. Nu am putut spune Good Bye... Seychelles, vom reveni!!!


     Multumim Agentiei Aerocenter pentru oportunitatea oferita si impreuna o sa ajungem si in alte minunate locuri ale Globului.

     Urmatoarea vacanta: USA!

     Roxana Ioana Mihaltan
Templu hindus Seychelles


 Pentru o vacanta reusita in Seychelles puteti alege una din ofertele noastre: https://www.aerocenter.ro/oceanul-indian/seychelles