Ce hoteluri gasesti la plaja in Zanzibar? (II)

Vrei sa mergi intr-o vacanta exotica in Zanzibar sa te relaxezi. Ideea te a te relaxa pe o insula exotica poate sa te preocupe multa vreme pana sa o pui in aplicare si sa faci pasi concreti pentru a o materializa. Incepi sa tatonezi terenul si sa studiezi oferta de hoteluri pe internet. O sursa buna de informare sunt site-urile hotelurilor, cataloagele turistice, o vizita la o agentie de turism sau prietenii care poate au fost in Zanzibar. Dar parca toate hotelurile arata la fel, sunt la fel de frumoase, iar apa oceanului are aceleasi nuante care-ti rapesc nerabdarea de a ajunge cat mai repede pe insula. Cred insa ca informatiile autentice pot sa vina doar de la cineva care a fost acolo. De aceea ti-am pregatit o sinteza a hotelurilor pe care le-am vizitat in Zanzibar, cuprinzand impresii si fotografii facute la fata locului.


Neptune Pwani Beach Resort 5*. Situat pe coasta de nord-est, acest hotel mi-a atras atentia datorita design-ului traditional si a imbinarii de elemente africane cu arabe. Are o gradina spatioasa si frumoasa, in care sunt amplasate casute traditionale. Tot ambientul iti da senzatia de intimitate si naturalete, intregul ansamblu fiind bine intretinut.  Plaja este de vis, cu apa turcoaz si nisip alb, fin.






Oferta de vacanta la Neptune Pwani Beach Resort 5*

Ocean Paradise Resort 4*.  Situat tot pe coasta de nord-est a insulei Zanzibar, este clar un hotel value for money, adica ofera un raport bun calitate-pret. Am vazut aici o curatenie desavarsita, totul lucea pe jos. Gradina hotelului este splendida, cu palmieri inalti, multe flori si locuri umbroase unde sa te retragi din calea razelor fierbinti ale soarelui. Prin gradina erau presarate casute traditionale, astfel ca tot complexul arata ca un sat african. Plaja este impresionanta prin dimensiuni, foarte lata, cu nisip alb si fin. Un alt avantaj este ca Internetul Wi Fi este gratuit in zonele publice ale hotelului si nu numai asta, dar mergea foarte bine. Sa te astepti insa la o diferenta mare intre flux si reflux, deoarece pe coasta de est se resimt foarte tare aceste fenomene ale naturii.






Oferta de vacanta la Ocean Paradise Resort 4* Zanzibar


Royal Zanzibar Beach Resort 4*. Situat pe coasta de nord-vest, hotelul este ok in ansablu. Chiar daca are decoruri basic si camere cu mobilier mai vechi, acestea sunt foarte curate. Avantajul enorm este ca are plaja si apa in care poti sa inoti linistit, iar aceste aspecte compenseaza micile neajunsuri.






Sea Cliff Resort  4*superior. Este un hotel foarte bun, curat, condus de un manager sud-african care administreaza proprietatea de aproape 20 de ani. Si o face foarte bine, pentru ca inainte sa conduca Sea Cliff Resort a fost manager la inca vreo cinci hoteluri. Sea Cliff Resort este singurul hotel de pe insula care are teren de golf. Poti chiar calari pe malul marii, o experienta memorabila. Hotelul are o portiune de plaja frumoasa amenajata cu sezlonguri. Ti-l recomand cu toata increderea.






Oferta de vacanta la Sea Cliff Resort & Spa 4*

Diamonds Star of the East 5*.  Mergem in continuare pe partea de nord-vest a insulei Zanzibar unde vom intalni acest hotel cu o denumire care nu are cum sa lasa sa-ti scape faptul ca avem de-a face cu un hotel cu pretentii. Hotelul este intr-adevar extraordinar si da tonul in materie de calitate a serviciilor si facilitati oferite. Are camere spatioase, elegante si totul este de un rafinament desavarsit. Nu degeaba este pe locul 2 in topul hotelurilor de pe plaja Nungwi. Ideea este ca are si de ce, iar daca mergi acolo te vei convinge. Recomandat in primul rand turistilor pretentiosi la cazare.





Sultan Sands Zanzibar 4*.  Situat pe coasta de nord-est a insulei Zanzibar, este un hotel All Inclusive cu o mare diversitate a bauturilor si mancare excelenta, multa din ea spicy. Este un hotel de marime medie, iar langa el se afla Blue Bay Beach Resort, ambele fiind sub acelasi management. Ofera servicii bune si una dintre cele mai frumoase plaje de pe insula. Il recomand pentru un sejur de relaxare, mai ales ca hotelul ofera All Inclusive. Garantat te vei simti ca un sultan!




Oferta de vacanta la Sultan Sands Zanzibar 4*


The Residence Zanzibar 5*superior. Resortul este format doar din vile si se intinde pe o suprafata de 30 de hectare,  pe coasta de sud-vest a insulei. A fost deschis in aprilie 2011. Hotelul iese in evidenta printr-un design armonios, stil si eleganta si, evident, foarte mult lux. Dar mai este ceva ce-l face deosebit: au o zona dedicata animalelor ranite, unde acestea sunt protejate. Complexul este alcatuit din 66 de vile, fiecare cu piscina sa privata.




Baraza Resort & Spa 5*. Situat pe coasta de sud-est, face parte din lantul hotelier Zanzibar Collection si este un hotel din categoria de lux, in stil oriental. Mancarea este exceptionala la acest hotel, iar perfectiunea se remarca in fiecare coltisor al hotelului. Il recomand celor care vor o vacanta exotica exclusivista si cu un buget generos.




Breezes Beach Club & Spa 4*superior. Situat pe coasta de sud-est, face parte din lantul hotelier Zanzibar Collection, alaturi de Baraza Resort. Ce m-a surprins in mod deosebit la acest hotel a fost gradina foarte frumoasa, oarecum salbatica si foarte aerisita, intinsa pe o suprafata mare. Serviciile, macarea si ambianta la acest hotel sunt la superlativ.


Essque Zalu Zanzibar 5*.  Este situat pe coasta de nord-est, face parte din categoria de lux. Dezavantajul acestui hotel este ca nu are deloc plaja, zona fiind cu mult pietris si bolovani. Daca vrei sa stai la plaja, atunci nu este un hotel pe care sa ti-l recomand. Daca vrei sa te bucuri de servicii exceptionale, camere spatioase amenajate intr-o cladire cu o arhitectura inedita care te lasa fara cuvinte, mancare delicioasa, atunci probabil poti trece peste capitolul plaja. Se poate inota la hotel de pe un pontoon, dar s-ar putea sa te intalnesti cu multi arici de mare, nu prea placuti la atingere. In schimb, lipsa nisipului si plaja bolovanoasa pot fi compensate de piscina Infinity, care este spectaculoasa. Sa tinem cont de faptul ca nu toata lumea care merge intr-o vacanta la mare prefera sa inoate in apele marii, unii preferand piscina.





Green & Blue Ocean Lodge Zanzibar 4*superior. Hotel situat pe coasta de nord-est, pe care l-as recomanda mai degraba la 3 stele superior decat la 4 stele superior. De ce? Pentru ca necesita clar renovare. De cum am ajuns aici, m-a uimit poarta hotelului pe care era scrijelit cu ceva ustensila locala numele hotelului. M-am intrebat in stare de soc, “Acesta sa fie hotelul?” Nu-mi venea sa cred ca dincolo de poarta aceea din lemn uzat ar putea fi un hotel. Din pacate, impresia mea a fost aceeasi si dupa ce am intrat si l-am vizitat.




De ce ai merge totusi la acest hotel:
 
-mancarea este absolut fenomenala si relativ ieftina fata de alte hoteluri; plus ca este foarte diversificata
-hotelul este foarte aproape de reciful de corali Mnemba, unde poti face snorkeling sau diving
-are 3 piscine perfecte pentru inot si relaxare
-personalul hotelului este foarte amabil
-camerele bungalow sunt foarte spatioase si curate; curatenia in camera este zilnica.

Ce compromis ar trebui sa mai faci? Sa accepti faptul ca plaja nu este potrivita pentru inot, pentru ca este plina de grupuri de pescari care-si intind navoadele si peste tot vei vedea diverse barci si ambarcatiuni locale.

Aici se joaca fotbal - plaja publica din apropierea hotelului Green & Blue Ocean Lodge Zanzibar

Bine de stiut:
-In Zanzibar poti sa calatoresti doar cu pasaport simplu standard, valabil minim 6 luni de la data intrarii in tara.
-Nu ai nevoie de viza de intrare in Zanzibar, daca esti cetatean roman si stai maxim 90 de zile.
-Nu exista vaccinuri obligatorii pentru Tanzania. Nu se calatoreste dinspre si spre o zona cu risc de transmitere a febrei galbene. In toate zonele tropicale de pe glob exista risc de malarie, insa decizia de tratament profilactic apartine fiecaruia.
-Asigurarea de calatorie este recomandata, ca in orice alta destinatie de vacanta.
Moneda locala: Tanzania Shilling, dar peste tot se accepta euro si dolari.
Daca te gandesti ca poti sa faci plaja topless sau chiar nudism, nu ti-ai gasit insula potrivita. In Tanzania (implicit si in Zanzibar), aceste obiceiuri ale occidentalilor sunt considerate infractiuni si prin urmare pedepsite de lege. Se intelege de ce: majoritatea locuitorilor din Zanzibar sunt musulmani.

Cand sa calatoresti in Zanzibar
Unii spun ca in Zanzibar poti sa calatoresti oricand, pentru ca este cald tot timpul anului… Si este normal sa fie asa, din moment ce insula este situata langa ecuator. Diferenta insa o fac ploile si umiditatea ridicata. Eu am vizitat insula Zanzibar in luna noiembrie, cand este sezonul ploios cel mai putin periculos, ca sa spun asa, deoarece ploile sunt de scurta durata, ca niste dusuri calde ce tin foarte putin. Dar umiditatea este destul de mare. In schimb, adevaratul sezon ploios este in lunile aprilie si mai, cand toarna cu galeata. I se mai spune si “Green season”, pentru ca vegetatia capata un verde crud datorita ploilor abundente. Dar chiar si atunci, nu ploua toata ziua. Din iulie pana in septembrie nivelul ploilor este scazut, iar temperatura medie atinge 25°C. Din octombrie pana in decembrie, umiditatea este ridicata, ploile sunt scurte, iar temperaturile ating 30°C. In mai si iunie este sezonul musonic, ploile fiind abundente.

M-am gandit ca in final ti-ar putea fi de folos cateva informatii de interes general despre Zanzibar (cand sa calatoresti in Zanzibar, ce vaccinuri sunt necesare etc). Sper ca gasesti interesante aceste informatii si ca vei alege cu grija hotelul daca vrei sa mergi in Zanzibar. Informatia este putere, stii cum se spune, iar acest principiu functioneaza aproape intotdeauna.

Daca ai comentarii sau intrebari, daca ai fost in Zanzibar si ai o parere despre cum e aceasta insula sau hotelul la care ai stat, lasa mai jos un comentariu sau mai multe. :)



Rares Latcu
Senior cunsultant
Aerocenter