Bali sau ce se vede dincolo de plaja Nusa Dua


Templul Tanah Lot. Unul dintre obiectivele turistice cele mai reprezentative din Bali, templul este situat in varful unei stanci uriase, inconjurata din toate partile de apa. Asta pentru ca templul este inchinat spiritelor marii. In jurul templului sunt o multime de altare mici cu ofrande colorate.

 
Pura Ulun Danu Bratan. Este un complex de temple situat pe lacul Beratan din centrul insulei Bali. Faptul ca este situat deasupra lacului cu suprafata neteda face ca templul sa-si reflecte imaginea in apa, dand privitorului frumoasa si totodata o ciudata impresie ca intregul edificiu dedicat zeilor ar pluti.

 
Muntele Agung. De origine vulcanica, este cel mai inalt punct de pe insula. Balinezii cred ca acesta este o replica a muntelui Meru, considerat axa universului.

 
Paradisul verde balinez. Munduk este o provincie cu plantatii de orez terasate si canalele de irigatie construite cu sute de ani in urma.

 
Ubud Monkey Forest. Este o rezervatie naturala si un complex de temple, unde vei gasi cca 600 de maimute care se remarca printr-o indrazneala iesita din comun, acestea fiind obisnuite cu prezenta oamenilor. In fiecare luna aici vin cca 10.000 de turisti.

 
Goa Gajah. Cunoscut si sub numele de “Pestera Elefantului”, acest sit arheologic situat la marginea satului Bedulu are o mare insemnatate arheologica, fiind construit in secolul al 11-lea ca lacas de cult Hindu.

 
Templul Uluwatu este unul dintre celebrele temple balineze situate in mijlocul apelor marii. Este recomandat sa il vizitezi la apus, pentru ca in acest moment al zilei vei avea parte de o priveliste magnifica de la inaltimea stancii pe care este asezat locasul sacru.

 
Templul Besakih  sau “Templul-mama” este situat pe pantele abrupte ale muntelui Agung, la 1000 de metri altitudine. Complexul este cel mai mare dintre templele din Bali, fiind alcatuit din trei temple principale dedicate lui Shiva, Brahma si Vishnu si alte optsprezece sanctuare separate, apartinand diferitelor caste.

 
Dansul balinez, incredibil de complicat si lent, reprezinta o cale de a intelege putin din cultura balineza. In Ubud vei intalni multe grupuri de dansatori. Si daca tot te afli aici, fa o oprire la Palatul din Ubud, o capodopera arhitecturala construita in secolul al 16-lea.

 
Palatul Plutitor Kertha Gosa, datand din secolul al 18-lea, este situat in Semarapura si reprezinta una dintre cele mai frumoase cladiri balineze, fiind utilizata pentru incarcerarea infractorilor pe timpul perioadei coloniale olandeze. Scopul pentru care a fost aleasa sa gazduiasca criminali era ca acestia sa vada viata altfel dupa ce vor iesi din inchisoare si sa dobandeasca inclinatia de a face bine.

 
Culturile de orez de la Tirta Gangga. O asezare linistita in estul insulei, satul Tirta Gangga este locul unde vei gasi unele dintre cele mai frumoase peisaje din Bali. Inchiriaza o masina cu ghid local si plimba-te cateva ore pentru a vedea culturile de orez care se intind pe dealurile terasate si satele locale unde se pastreaza atat de bine traditiile balineze.