Trincomalee


UNDE SA MERGEM IN VACANTA IN LUNA IULIE:



TRINCOMALEE

Trincomalee, oras pitoresc de pe coasta de est a insulei Sri Lanka, are o istorie veche, fiind mentionat in Marea Cronica Mahavamsa. Multi turisti vin aici doar in trecere spre frumoasele plaje Uppuveli si Nilaveli care se afla in apropiere, insa Trincomalee are sarm,  o istorie bogata si un melanj de oameni interesanti cu obiceiuri care merita cunoscute. Superbul port din Trincomalee cu apele sale adanci a fost de-a lungul timpului tinta multor atacuri, de la colonizarea britanicilor in 1795. Astazi acesta este un punct de plecare pentru turistii care vin sa traiasca in Sri Lanka o experienta unica, aceea de a vedea balenele care inoata in apele oceanului Indian.

Daca ai cazare in partea de sud vest a insulei, drumul pana la Tricomalee incepe dimineata devreme si dureaza aproximativ 3 ore, insa daca esti cazat la un hotel pe coasta estica, vei face mai putin timp. Ivindu-se din apele oceanului in partea de est a orasului Tricomalee, promontoriul stancos Swami Rock este considerat cel mai mare punct de observatie din lume de unde poti vedea pentru balena albastra, mamifere care traiesc aici tot timpul anului, dar care pot fi vazute cu precadere in lunile februarie si noiembrie. Exista ocazional si casaloti pe care-i poti vedea cu putin noroc si mult mai bine daca iei cu tine si un binoclu. Aceste excursii optionale de observare a belenelor la Tricomalee se organizeaza zilnic, in perioada mai - octombrie si de regula te va lua de la hotel un reprezentant local.
Luna iulie este extrem de buna pentru observarea balenelor albastre din Sri Lanka, asa ca nu rata aceasta experienta antrenanta si nu pierde unul dintre cele mai mari spectacole ale faunei salbatice in adancurile oceanului.

Din punct de vedere al climei, coasta de est din Sri Lanka este o imagine in oglinda a coastei de vest. Atunci cand este sezonul musonic in vest, soarele straluceste in est; atunci cand parti ale coastei de vest sunt aglomerate cu turisti si aproape ingropate sub abundenta de hoteluri, partea de est ramane aproape neatinsa si fara prea multi turisti. In fapt, capitala coastei de est din Sri Lanka este acest oras vibrant Trincomalee, cu amestecul sau atragator de vechi farmec colonial, temple hinduse colorate si spectaculoasele peisaje de coasta. Si ce este mai frumos in aceasta parte este ca putini turisti se aventureze prin aceste locuri, cu exceptia satelor micute de la malul marii Uppuveli si Nilaveli.

La sud de aceste doua localitati, se afla plajele din Passekudah si Kalkudah, anterior intacte, dar in prezent aflate intr-un plan major de dezvoltare turistica. Continuand drumul tot spre sud, vei gasi impozantul oras Batticaloa, care se intinde de-a lungul lagunei sale uriase. Chiar in sudul extrem, vei ajunge la Arugam Bay, un loc ideal pentru surfing si singurul loc de pe coasta estica a Sri Lankai unde vei intalni un numar semnificativ de turisti straini. De aici poti sa pleci spre parcurile nationale Lahugala si Yala East, dar si spre situl arheologic de la Kudimbigala (Kudimbigala Forest Hermitage).

Sursa info: roughguides.com


Evenimente in Tricomalee in luna iulie

Orasul este cel mai aglomerat in timpul Festivalului Kataragama, care are loc in jurul zilei Poya Esala, in iulie sau august. Festivalul este renumit pentru diferite forme de automutilare fizica prin care unii pelerini isi exprima devotamentul. Unii penitenti isi perforeaza obrajii sau limba, iar altii isi atarna carlige pe spate. Pentru budistii Sinhalese, zeul Kataragama este protector al insulei, in timp ce pentru tamilii hindusi, el este o incarnare a Zeului Skanda, cunoscut sub numele de Murugan sau Subramaniam, fiul lui Shiva si Parvati si fratele lui Ganesh.

"Adunarea Elefantilor", in Parcul National Minneriya. In timpul sezonului uscat, din iulie pana in octombrie, apa devine o problema in regiunea nord centrala, iar elefantii salbatici din imprejurimi migreaza in Parcul National Minneriya unde se afla un mare rezervor de apa, cea mai importantă sursa de apa din zona. Cele mai multe animale vin de la mare distanta in Trincomalee sa bea apa, sa se imbaieze si sa se hraneasca cu iarba proaspata care creste in albia lacului pe masura ce apa se retrage. Merita sa mergi sa vizitezi Parcul National din Minneriya in aceasta perioada impreuna cu un ghid local care stie unde se afla cea mai mare concentratie de elefanti.

Oferta Hotel Amethyst Resort 3***superior - Resortul format din cabane este situat pe plaja golfului Passikudah si este strabatut de un rau. Politica hotelului este de a conserva mediul si de a imbogati vegetatia naturala specifica regiunii. Amplasarea, vegetatia tropicala, reciful de corali din apropiere, restaurantele cu preparate delicioase din fructe de mare il fac alegerea perfecta pentru cei care cauta un loc mai retras si o experienta autentica, dar vor sa se bucure si de facilitati moderne.